To order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Friday, March 20, 2015
Kek Kahwin 2 tingkat tema pink dan cream
Kek coklat lembap untuk kedua-dua kek menjadi pilihan pengantin, Norain.
To order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
To order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Tuesday, March 10, 2015
Nasi Semalam
Kalau ada lebihan nasi semalam, jangan dibuang jika masih elok. Sayang kan... ada berbagai cara nak manfaatkan nasi semalam ni selain dipanaskan untuk makan semula...
Nasi goreng
Nasi goreng
Nasi Lemak Express. Terima kasih Kak Pau utk idea yg bernas ini.
Nasi semalam
Santan pekat (sy guna santan kotak je)
Sambal tumis semalam...
Telur rebus (rebus harini.... skjp je)
Timun dan tomato (potong harini jgk)
Nasi semalam
Santan pekat (sy guna santan kotak je)
Sambal tumis semalam...
Telur rebus (rebus harini.... skjp je)
Timun dan tomato (potong harini jgk)
Nasi semalam digaul rata dgn santan pekat memikat... jgn santan cair nnt nasi jd lembik. Brp byk santan bergantung brp byk nasi. Agak2 jelah. Masukkn hirisan halia, garam sikit dan sehelai dua daun pandan utk aroma yg mempesona. Masukkn dlm rice cooker. Tekan On. Tunggulah dia masak.... Dah siaplah tu...
Apam Nasi
2 cwn nasi sejuk
2 cwn tepung gandum...
2 cwn tepung beras
1 cwn gula perang
3/4 cwn gula pasir
2.5 cwn air
1/2 pkt yis mauripan
~ Nasi diblend bersama air hingga sebati.
~ Masukkan gula dan blend lagi hingga sebati.
~ Campurkan ke dalam mangkuk berisi kedua2 tepung dan digaul sebati.
~ Masukkan yis dan kacau hingga rata.
~ Perap adunan lbh krg 2 jam
~ Warnakan ikut suka dan kukus hingga masak. Air kukusan kena menggelegak dulu ye....and loyang sapukn dgn minyak supaya apam sng keluar
~ Dah....silalah mkn bersama kelapa.
resepi from Tukaz
Jemput-jemput Nasi
Nasi semalam diblend bersama air secukupnya. Campurkan dengan tepung gandum, bawang, ikan bilis, daun sup, carrot, garam, telur (optional). Gaul bersama macam buat jemput-jemput seperti biasa...then goreng hingga garing. Tak perlu tambah air ye sebab nasi dah diblend dgn air tadi.
Bubur Nasi
Nasi semalam di masak bersama air di dalam periuk.. Masukkan sekali halia, bawang putih, ikan bilis atau ayam, kentang, carrot. Masak hingga nasi menjadi bubur. Perasakan dengan garam dan pepper. Dimakan dengan ikan bilis goring dan kicap cili api... kalau nk pedaslah...
Apam Nasi
2 cwn nasi sejuk
2 cwn tepung gandum...
2 cwn tepung beras
1 cwn gula perang
3/4 cwn gula pasir
2.5 cwn air
1/2 pkt yis mauripan
~ Nasi diblend bersama air hingga sebati.
~ Masukkan gula dan blend lagi hingga sebati.
~ Campurkan ke dalam mangkuk berisi kedua2 tepung dan digaul sebati.
~ Masukkan yis dan kacau hingga rata.
~ Perap adunan lbh krg 2 jam
~ Warnakan ikut suka dan kukus hingga masak. Air kukusan kena menggelegak dulu ye....and loyang sapukn dgn minyak supaya apam sng keluar
~ Dah....silalah mkn bersama kelapa.
resepi from Tukaz
Jemput-jemput Nasi
Nasi semalam diblend bersama air secukupnya. Campurkan dengan tepung gandum, bawang, ikan bilis, daun sup, carrot, garam, telur (optional). Gaul bersama macam buat jemput-jemput seperti biasa...then goreng hingga garing. Tak perlu tambah air ye sebab nasi dah diblend dgn air tadi.
Bubur Nasi
Nasi semalam di masak bersama air di dalam periuk.. Masukkan sekali halia, bawang putih, ikan bilis atau ayam, kentang, carrot. Masak hingga nasi menjadi bubur. Perasakan dengan garam dan pepper. Dimakan dengan ikan bilis goring dan kicap cili api... kalau nk pedaslah...
Thursday, March 5, 2015
It's March!
Red Velvet sheet cake
Thank you mom
Mini cakes with different designs and different flavours.
Thank you Jaja...
Thank you Julie
Triple Choc Caramel Brownies
Strawberry Cupcakes
Thank you Cheryl
To order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Mini cakes with different designs and different flavours.
Thank you Jaja...
Fruit tart and Cream Puff
Thank you Julie
Choc Cupcakes
Thank you SaraTriple Choc Caramel Brownies
Strawberry Cupcakes
Thank you Cheryl
Black Forest Cheesecake
Choc Chez Brownies
Red Velvet cakeTo order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Monday, March 2, 2015
Roti Sarang Lebah
Roti Bun dengan Butterscotch Sos. Tulah... resepi asal adalah roti mini sarang lebah tapi sebab saya tak buat bak sarang lebah...saya buat besar2 bak bun... so saya panggil roti bun, tapi tetap mengambil inspirasi dan resepi drp pemilik asalnya, roti mini sarang lebah from Ms. Lydia Honey.
Malas nak taip. Hihihihi...
Malas nak taip. Hihihihi...
Sunday, March 1, 2015
Kek Kelapa Hujan Panas
Hujan panas tu saje2 je saya bagi nama sebab warna-warni macam nasi hujan panas kan... Kek ni simple je sebenarnya. Kek butter je tapi ditambah kelapa kering dan kelapa kering tu diwarnakan jadi nampak cantik dan meriah.
RESEPI: KEK KELAPA KERING
SUMBER: MY HOME COOKING
OLEH: SWEET RED CHERRY
BAHAN:
250 g mentega
230 g tepung kek }ayak
1 sk baking powder }bersama
200 g gula kastor
50 g kelapa kering - warnakan merah, kuning dan hijau
50 g susu segar/cair
4 biji telur
1 sk esen vanilla
Bahagi kelapa kering 3 bahagian dan masukkan dalam plastik baru titiskan pewarna di setiap plastik..lebih senang buat macam ni..tangan pun tidak la kotor kan..hehe..
CARANYA:
- Pukul mentega dan gula hingga gebu dan kembang.
- Masukkan telur satu persatu sambil pukul.
- Masukkan esen vanilla dan pukul lagi.
- Masuk tepung selang seli dengan susu sebanyak 4x (tepung, susu, tepung, susu, tepung, susu, tepung).
- Tuang adunan dalam loyang yang digris dengan mentega.
- Bakar dalam oven suhu 175 darjah celcius selama 1 jam atau hingga masak.
- Biar betul-betul sejuk baru keluarkan dari loyang.
To order, pls place the order 5 days in advance to: ISAURA KITCHEN Deliciously Home-baked Delights ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS/Whatsapp only) Email : isaura.kitchen@yahoo.com Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan. Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Subscribe to:
Posts (Atom)