Wednesday, January 14, 2015

Beef Egg Roll

Plan nk buat telur bungkus... last2 jd telur gulung...


Beef Egg Roll
Tumis bwg merah dan bwg putih. Masuk rempah kari, daging cincang... kalau kering tmbh air sikit...tmbh cili sos... garam dan gula secukup rasa. Masak hingga daging empuk. Ketepikn.

Dalam mangkuk lain pecahkn telur... 6 biji... masukkn pepper...garam... daun bwg... cili merah/cili padi... semua cincang halus... nk cincang carrot pun ok...

Pastu masaklah... samada nk campurkn sekali daging dlm telur atau tabur je atas telur dadar... ikut kreativiti.... nilah cara sempoi campak2 saya... tak pyh ikutlah...malu... just nk bg idea lauk sampingan kotlah u all tgh fikir nk masak apa... hihihi... cara buat egg roll ni sy tiru cara buat Tamagoyaki... cara org Jepun masak telur...


 

No comments:

Post a Comment