Ok, yang ni memang kegemaran cik abang kita...so kita buat lainlah sikit..asyik kek ajekan, i made him this cream caramel pudding for his birthday. Abang Sayang, Happy Birthday yg ke 42...




10 biji telur
1 tin susu pekat
1 tin susu cair
1 1/2 tin air
sedikit esen vanilla
gula - dibuat gula hangus
buah-buahan cocktail
masak gula utk dibuat gula hangus - tuang dlm loyang, ketepikan
pukul telur (jgn smpi kembang...pukul manja2 gitu)
masuk susu pekat, susu cair, air dan vanilla - kacau rata
tuang ke dalam loyang yg gula hangus tadi
kukus lebih kurang 1/2 jam (adunan ni byk, dpt 2 bekas sbb pengukus i kecik je... so dlm 1/2 jamlah setiap bekas)
dah masak, angkat, sejukkan dan hiaslah dgn buah-buahan
makan sejuk2 baru nyaman....
No comments:
Post a Comment