Ok, yang ni memang kegemaran cik abang kita...so kita buat lainlah sikit..asyik kek ajekan, i made him this cream caramel pudding for his birthday. Abang Sayang, Happy Birthday yg ke 42...
Yang ni bawak ke ofis utk jamuan makan2 apa ye..dah lupa dah...hahaNi pun utk kawan2 ofis gak... ni dah kehabisan buah2an..nmpk rongak...Puding Karamel
10 biji telur
1 tin susu pekat
1 tin susu cair
1 1/2 tin air
sedikit esen vanilla
gula - dibuat gula hangus
buah-buahan cocktail
masak gula utk dibuat gula hangus - tuang dlm loyang, ketepikan
pukul telur (jgn smpi kembang...pukul manja2 gitu)
masuk susu pekat, susu cair, air dan vanilla - kacau rata
tuang ke dalam loyang yg gula hangus tadi
kukus lebih kurang 1/2 jam (adunan ni byk, dpt 2 bekas sbb pengukus i kecik je... so dlm 1/2 jamlah setiap bekas)
dah masak, angkat, sejukkan dan hiaslah dgn buah-buahan
makan sejuk2 baru nyaman....
No comments:
Post a Comment