Terimaksih kepada penyumbang resipi ni
from http://mynurkasih.blogspot.com
A
2 cawan santan (saya guna 2 kotak santan kara yg kecik)
1 cawan tepung gandum
1 cawan gula pasir (kurangkan 3/4 cwn)
2 sudu mkn tepung beras
2 sudu mkn tepung kastard/tepung jagung
1 sudu teh garam
B
1 cwn pisang emas/berangan - dilecek
1/2 cwn air
sedikit pewarna kuning
C
1/2 cwn air
pewarna hijau
CARA
- campurkan bhn A sehingga sebati - bahagikan dua
- campur bhn B dlm satu bahagian dan kacau rata
- satu bahagian lagi campurkan bhn C, kacau rata
- tuang berselang-seli - setiap lapisan dikukus 8-10 min
- last sekali kukus dlm 10-15 min
- sejukkan sblm dipotong
* jika disimpan dlm fridge, pastu makan sejuk2, ternyata lbh sedap dan nyaman je masuk tekak...hehe
No comments:
Post a Comment