Red Velvet Cake for beloved Mama on her birthday. Oooppsss no...not my mom... My mom's birthday is on November....
Ini customer punya...
Thank you....
To order, pls place the order 5 days in advance to:
ISAURA KITCHEN
Deliciously Home-baked Delights
ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS only)
Email : isaura.kitchen@yahoo.com
Self pick-up :
Bandar Bukit Tinggi
41200 Klang
Selangor Darul Ehsan.
Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Tuesday, January 29, 2013
Monday, January 7, 2013
Bubur Kacang Hijau Durian
Dah lama tak makan bubur kacang....to be honest, tak pernah seumur hidup I made bubur kacang...selalu mama je yang buat...kita tau makan je... But today, feel like making my own bubur kacang...but with durian, since byk durian ni...balance2 durian yg tak sedap utk dibuat Durian Crepe...
Agaknya kenapa tiba-tiba je nak buat bubur kacang ye...hehehe mesti ada sebab ni...hahaha actually niat di hati nak buat kek durian...sekali tgh kemas-kemas almari, terjumpa sepaket kacang hijau...yg dibeli bulan berapa ye..rasanya bulan 8 ke bulan 9 ke bulan 10 ye...hahaha ni projek anaklah ni...projek sekolah dia nak tanam taugeh with this kacang hijau..nak guna sikit je kan...so ada lagi dalam 2 genggam ni... so apa lagi kan...why not buat bubur kacang hijau je...
Buat bubur ni senang je sebenarnya...sebab tak pernah buat kan...so terpaksalah minta tolong pakcik google...nak telefon mama, malulah pulak... kihkihkih kelakar... baca2 lebih kurang je semua resipi yang disyorkan...tgk cara2 membuatnya, ok dah tau dah... terima kasih kepada semua rakan2 masakan yg ada post resipi bubur kacang hijau tu ye...
Kacang hijau tu saya rendam dulu dalam 1 jam je...lepas tu direbus hingga empuk, then masukkan santan, gula melaka, gula pasir skit, then durian... rasalah sendiri kemanisan, kelemakan dan kesedapnnya ye...ikut taste masing-masing...nyummmm sedap....oh ye..optional kalau nak masukkan biji sago pun boleh, saya masukkan, tp sikit sangatlah pulak, tak terasa biji sagonya...
Masuk dalam fridge, makan sejuk-sejuk lagilah sedap...
Agaknya kenapa tiba-tiba je nak buat bubur kacang ye...hehehe mesti ada sebab ni...hahaha actually niat di hati nak buat kek durian...sekali tgh kemas-kemas almari, terjumpa sepaket kacang hijau...yg dibeli bulan berapa ye..rasanya bulan 8 ke bulan 9 ke bulan 10 ye...hahaha ni projek anaklah ni...projek sekolah dia nak tanam taugeh with this kacang hijau..nak guna sikit je kan...so ada lagi dalam 2 genggam ni... so apa lagi kan...why not buat bubur kacang hijau je...
Buat bubur ni senang je sebenarnya...sebab tak pernah buat kan...so terpaksalah minta tolong pakcik google...nak telefon mama, malulah pulak... kihkihkih kelakar... baca2 lebih kurang je semua resipi yang disyorkan...tgk cara2 membuatnya, ok dah tau dah... terima kasih kepada semua rakan2 masakan yg ada post resipi bubur kacang hijau tu ye...
Kacang hijau tu saya rendam dulu dalam 1 jam je...lepas tu direbus hingga empuk, then masukkan santan, gula melaka, gula pasir skit, then durian... rasalah sendiri kemanisan, kelemakan dan kesedapnnya ye...ikut taste masing-masing...nyummmm sedap....oh ye..optional kalau nak masukkan biji sago pun boleh, saya masukkan, tp sikit sangatlah pulak, tak terasa biji sagonya...
Masuk dalam fridge, makan sejuk-sejuk lagilah sedap...
Kek Lapis Betawi
Kek Lapis Betawi for the new year.... Eh, before that, a wish "Happy New Year 2013 everybody"(lambat wish takpelah ye...sibuk menjelang bukak sekolah ni...) Moga tahun yang mendatang ini memperoleh kehidupan yang lebih bermanfaat dan diberkati Allah swt, In Shaa Allah...
Kek ini order dari jauuuuuhhhh sangat...nun dari Australia sana...Thank you so much to Ham for visiting this blog and ordering this cake to be delivered to his girlfriend here, in Klang... Hope you and your girlfriend satisfied with it... The wish card was exclusively designed as requested. Does she like it...? err...hope so...
The cake was requested to be delivered on the first day of the new year... yeahhh... orang kata apa... kad pengganti diri...tapi yang ni, kek pengganti diri... elok sangatlah kan..makan kek yang manis ni sambil teringat-teringat si dia yang jauh..lantas tersenyum-senyum...semanis kek lapis betawi...so sweeettttt... isn't it...?
Thank you so much Ham...
To order, pls place the order 5 days in advance to:
ISAURA KITCHEN
Deliciously Home-baked Delights
ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS only)
Email : isaura.kitchen@yahoo.com
Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan.
Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.
Kek ini order dari jauuuuuhhhh sangat...nun dari Australia sana...Thank you so much to Ham for visiting this blog and ordering this cake to be delivered to his girlfriend here, in Klang... Hope you and your girlfriend satisfied with it... The wish card was exclusively designed as requested. Does she like it...? err...hope so...
The cake was requested to be delivered on the first day of the new year... yeahhh... orang kata apa... kad pengganti diri...tapi yang ni, kek pengganti diri... elok sangatlah kan..makan kek yang manis ni sambil teringat-teringat si dia yang jauh..lantas tersenyum-senyum...semanis kek lapis betawi...so sweeettttt... isn't it...?
Thank you so much Ham...
To order, pls place the order 5 days in advance to:
ISAURA KITCHEN
Deliciously Home-baked Delights
ZURA: H/P:019-393 4471 (SMS only)
Email : isaura.kitchen@yahoo.com
Self pick-up : Bandar Bukit Tinggi 41200 Klang Selangor Darul Ehsan.
Delivery services available upon request and shall be charged accordingly.